Събитията около световно прочулата се българска актриса Мария Бакалова продължават да се развиват с бързо темпо. Преди дни кинозвездата беше гост на ревю-спектакъла "Долче и Габана Alta Moda", а от вчера тя е на снимачната площадка на нов пълнометражен филм, в който има главна роля.

 

Холивудското светско издание Deadline обяви, че Мария Бакалова ще изиграе главна роля в романтичната комедия „The Honeymoon“. Това потвърди и актрисата, споделяйки публикация от изданието в Инстаграм профила си с думите „Развълнувана съм да играя в този филм, както и да бъда част от екипа на продуцентите…“.

Номинираната за "Оскар" сънародничка сподели, че се вълнува да се въплъти в „силен женски образ“ в „бягаща от действителността комедия“, защото според нея от това има нужда света в ситуацията на пандемия. Нашумялата с ролята на Тутар Сагдиев актриса добавя, че филмът прави неочакван и нетипичен за „приятелската комедия“ обрат.

„The Honeymoon“ е съвместна продукция на италианската дистрибуционна компания Notorious Pictures и британската Tempo Production. Понастоящем снимките се провеждат в Рим, като екипът вече е заснел сцени и във Венеция.

Deadline дава следната анотация за предстоящата лента: „Британецът Адам и американската му съпруга Сара започват своя дългоочакван романтичен меден месец във Венеция, Италия. Но когато към пътуването на младоженците се присъединява Ед, нуждаещата се от внимание най-добра приятелка на Адам, перфектната почивка се превръща в истинско бедствие.“

Първият, който поздрави Бакалова за новата роля, бе нейният откривател за голямото кино, а именно сънародникът ни Юлиан Костов.

На церемонията по връчване на Оскарите
Снимка: Getty Images