Лора Дърн е искала нейната героиня д-р Ели Сатлър да еволюира като учен в "Джурасик свят: Господство", след като се съгласи да се завърне във филмовия франчайз.

55-годишната актриса се превъплъщава отново в ролята на учен в заключителната част на трилогията "Джурасик свят" и разкри, че е обсъдила развитието на героинята си и автентичността на историята с режисьора Колин Тревъроу.

"За щастие, те бяха много отворени към идеите ми, а това беше много важно за Колин, който е дълбоко загрижен за околната среда и мисля, че се чувства горд и благодарен, че имаме безпроблемна възможност в този франчайз да говорим за това, което е най-важно в момента. А то е защитата на нашия дом, Земята. Това е заложено в оригиналната книга. Така че това беше безпроблемен разговор", казва Лора Дърн в интервю пред ComicBook.com.

Дърн е част от силното женско присъствие в "Джурасик свят: Господство", в който участват още Брайс Далас Хауърд и Деуанда Уайз, пише още БГНЕС.

Дърн сподели как са се променили нещата, откакто се появи за първи път в оригиналния филм на Стивън Спилбърг от 1993 г.

"Чувствам се развълнувана и горда от това как се е развил този франчайз. Малко се просълзих, спомняйки си как като 23-годишна чувствах, че ще бъде трудна работа да се боря за някаква кауза. А сега да застана между Брайс и Деуанда и да почувствам тази сила, беше наистина трогателно", допълва актрисата.