Лятото в града е вълнуващо заради множеството интересни събития, които обагрят календарите на общините. Като "Лятното кино в парка", което ще влезе в част от плановете на пловдивчани и гостите на града за периода 10 юли до 28 юли 2019.

Представете си голям екран, приятен филм, приятели около вас и най-хубавото е, че всичко това е под летния небосвод. Този път не ви е задушно, заради застоялия въздух в кинозалата. Липсва напрегнатото мълчание. Усещате емоциите на хората около вас и се забавлявате като едно цяло.

Това ви очаква, ако посетите организираните прожекции на филми от българското и европейското кино в Пловдив.

Пловдив е известен със своя „айляк“. Точно това усещане е наситено по време на "Лятното кино в парка". Има едно неописуемо чувство за лекота на душата. И това може би е най-красивото качество на града под тепетата.

Снимка по време на една от миналогодишните прожекции
Снимка: facebook.com/liatnokinovparka

За поредна година "Лятното кино в парка" ще зарадва зрителите с 11 известни български и европейски киноленти. Всички локации са на открито - Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

А вход за тях няма. Прожекциите ще започват от 21 ч. и ви трябват единствено добро настроение и приятна компания. Пълната програма и новини можете да следите тук.

Всички филми, които ще бъдат част от програмата, можете да видите в нашата галерия.