Лили Иванова изнесе концерт във Варна в рамките на своето национално турне за 2024 година. Зрителите в препълнения Летен театър я приветстваха със ставане на крака след всяко изпълнение. Те скандираха „Лили, обичаме те!“ и „Браво!“.

„За мен и за целия екип е невероятно щастие да бъдем във вашия прекрасен театър в този красив град Варна“, каза Лили Иванова в началото на събитието.

В първия час на концерта прозвучаха и нови композиции от репертоара на певицата, сред които „Два белега“ по текст на Мартин Карбовски и музика на Огнян Енев от LI Orchestra, и „Спомен“ от поета Александър Петров, композирана от Ангел Дюлгеров, който е аранжор на цялата програма на турнето. Тази година в програмата са включени и песни на Лили Иванова с нов аранжимент като „Сълза“ с текст от Надежда Захариева и „Покруса“ по текст на Дамян Дямянов.

Снимка: Ина Янева

Около час след началото на концерта певицата покани публиката да пеят заедно и изпълни „Щурче“ и „Детелини“, които вдигнаха всички зрители на крака и ги накараха да аплодират, да пригласят и танцуват. Дете издигна до сцената плакат с надпис „Лили Иванова е номер 1“, а публиката скандира „Лили, Лили!“. Не ви чух да пеете, пейте смело, вие можете, каза Иванова преди да изпълни „Ветрове“. Тя бе последвана от викове „Лили, обичаме те!“ и „Браво!“, пише БТА.

Снимка: Ина Янева

Последната песен от програмата – „Камино“, прозвуча след въведение от двамата китаристи Иван Йорданов-Чери и Ангел Дюлгеров, последвано и от соло на цигуларя Орлин Цветанов. Зрителите посрещнаха изпълнението с бурни и продължителни аплодисменти. След поклона музикантите се върнаха за бис, в който Лили Иванова завърши концерта с рефрена „Последната ми дума ще е песен“ от песента „Присъда“.

Снимка: Ина Янева

Певицата представи на публиката всички музиканти от LI Orchestra, поднасяйки им поклон и благодарности. С нея в концертите са Ангел Дюлгеров, Орлин Цветанов, Огнян Енев, Иван Йорданов-Чери, Росен Ватев и Христо Михалков, както и триото LaTiDa.

Снимка: Ина Янева

След Варна турнето ще премине на 6 юли през Бургас, след което ще продължи в Пловдив на 12 септември, в Стара Загора - на 14 септември, в Плевен - на 16 септември, в Смолян - на 12 октомври, в Кърджали - на 13 октомври, в Пазарджик - на 15 октомври, във Враца - на 18 октомври, в Перник - на 19 октомври, в Панагюрище - на 14 ноември, в Кюстендил - на 18 ноември, в Сандански - на 20 ноември. Финалът на концертите от турнето ще бъде на 14 декември в „Арена София“.

Снимка: Ина Янева

В началото на юни, след концерта си във Велико Търново, Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата. Повече по темата вижте тук: