Холивудският актьор Леонардо ди Каприо не е искал да вижда колежката си Мерил Стрийп разголена в новия им филм "Не поглеждай нагоре", който е сатира за глобалното затопляне.

Това разкрива режисьорът на филма Адам Маккей, по думите на когото 47-годишният актьор смята 72-годишната Стрийп за прекалено голяма икона, за да се появява гола пред камерата в комедия, пише Dir.bg.

В една от сцените в лентата героинята е снимана разголена в гръб. Макар носителката на "Оскар" да е използвала дубльорка, за Леонардо идеята е била все така смущаваща.

"Тя е безстрашна. И да, това е дубльорка. Познайте обаче кой имаше проблем с това? Лео ди Каприо. Той смята Мерил за личност със специално място в историята на киното и се чувстваше неудобно да я види в подобна сцена. Той дори ме попита наистина ли е нужно да се показва това", споделя Маккей.

Двете холивудски знаменитости се познават от десетилетия, като се запознават на снимачната площадка на драмата "Стаята на Марвин" от 1996 г., в която Стрийп играе майката на Ди Каприо.

Наскоро звездата от "Титаник" сподели, че и останалите актьори са се чувствали "нервни" да работят с кинолегендата.

Въпреки дългата си кариера в Холивуд, Мерил Стрийп никога не се е снимала в гола сцена. През 1982 г. във филма "Still of the Night" актрисата лежи полугола върху масажна кушетка, но е майсторски покрита с кърпа.

Мерил Стрийп в кадър от филма "Still of the Night"

Актьорският състав на филма "Не поглеждай нагоре" включва още Дженифър Лорънс, Джона Хил, Кейт Бланшет, Тайлър Пери, Рон Пърлман и Тимъти Шаламе.