Първото издание на „квАРТал“ – фестивал за култура и лайфстайл – ще се проведе между 16-18 септември в района на стария еврейски квартал в София.

В рамките на три поредни дни, обособеният периметър (между булевардите “Дондуков”, “Васил Левски”, “Сливница” и “Мария Луиза”) ще се преобрази и отвори вратите си за всички жители/гости на столицата, които имат отношение и са любопитни да изследват огромния потенциал на града.

Множество ключови локации ще разкрият атрактивни изложби и документални кадри, свързани с интересното минало и важното историческо значение на района. В рамките на събитието са предвидени разнообразни представления, арт пърформанси, лекции и работилници, a многобройните местни ателиета, арт-пространства, различни йога и спортни центрове ще бъдат с отворени врати.

Специална обиколка ще разкрие потенциала на все още неизследваните и празни пространства на всички заинтересовани, които да ги наемат и превърнат в място, където да реализират своите бизнес и арт идеи.

Специални турове ще обогатят знанията на посетителите на „квАРТал фестивал“ – като представят сградите с интересна архитектура, разкажат историята на техните обитатели, покажат всички скрити „съкровища“ и хвърлят светлина върху един от най-проспериращите и интересни софийски райони от началото до средата на миналия век.

За доброто настроение са предвидени специални гурме и бар турове с много изненади и награди, а музикалната програма (лайв изпълнения и диджей сетове), ще допълни забавната атмосфера на събитието. Очаквайте скоро подробности за програмата и участниците.