Писателката Мария Пар, авторката на романа "Вафлено сърце", любим и на децата у нас, написа разказ за коронавируса. Авторката разреши на българските си издатели от "Изида" той да достигне безплатно онлайн до читателите в България, преводът е на Росица Цветанова. 

"Новата Астрид Линдгрен" – така определят Мария Пар, чиито книги са предпочитани от милиони деца по света и спечелиха най-големите награди за детска литература. На български излязоха всичките й романи.

След "Вафлено сърце" и продължението му "Вратарката и морето" (награда "Бисерче вълшебно" - любима книга на българските деца, 2019 г.) и "Туне Глимердал" сега излезе и новата й книга – "Батко", предназначена за по-малките (6-9 годишни). 

Снимка: Изида

Най-новата й книга "Батко" (изд. "Изида") разказва за момче, които си мечтае да има по-голям брат, който винаги да го взима със себе си на тренировките по футбол. Но дали всички големи братя са толкова внимателни и добри? А какво пък да се каже за тези деца, които имат просто една досадна по-малка сестра? Това е увлекателна история, която се чете с лекота и е придружена от красиви илюстрации, книга, създадена да вдъхновява децата и да ги накара да обикнат четенето.

Разказът "Короната е топка с бодли" е написан по инициатива на Новонорвежкия културен център: "Сами заедно – коронавирусът и културата". Дните до евентуалния край на извънредното положение оставят своя отпечатък върху съвремието ни и са голяма част от онова, което се говори и пише за днешния ден и за бъдещето. Хората на изкуството, журналистите и учените могат да кажат нещо значимо за този период, именно те са способни да обединяват, провокират, документират, нюансират и да ни дадат нови погледи към случващото се. 

Снимка: Изида

Прочетете "Короната е топка с бодли" от Мария Пар. >>>