Филмовата компания Paramount Pictures съобщи, че работи по нова версия на класиката от 1990 г. „Кръстникът 3“.

Новата редакция ще се казва Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone (Финалът на Кръстникът от Марио Пузо: Смъртта на Майкъл Корлеоне) и ще бъде на голям екран през декември.

„Всъщност това бе заглавието, което с Марио Пузо искахме да поставим на филма, познат на всички като „Кръстникът 3“ – признава режисьорът на трилогията Франсис Форд Копола.

„В новата версия променихме не само финала, но и началото на филма. Разменихме местата на някои сцени, има промени и в музиката. Така епизодът става много по-добър финал на трилогията. Благодаря на Paramount Pictures, че ми позволиха да редактирам лентата“ – споделя още Копола.

„Кръстникът 3“ се появява през 1990 г., цели 16 години след втория филм за италианската мафия в САЩ. Епизодът показва борбата на Майкъл Корлеоне да освободи фамилията си от хватката на престъпния синдикат, създаден от баща му.

Във филма дъщерята на Копола – София, играе дъщеря на Майкъл Корлеоне (Ал Пачино)

„Кръстникът 3“ има цели седем номинации за "Оскар", включително за най-добър филм на годината, но не печели нищо. Кинокритиците също не одобряват лентата.

Някои критикуват и режисьора, че е уредил дъщеря си за ролята, която първоначално е била предвидена за изгряващата звезда Уинона Райдър.