Той е Кралят на рокендрола и най-известният музикален изпълнител на XX век. Няма човек, който да не е чувал името и музиката на великия Елвис Пресли. Сега нестандартният режисьорът Баз Лурман („Мулен Руж“, „Великият Гетсби“) се е заел със задачата да съживи образа му на големия екран, но трябва да избира между трима млади и талантливи актьори, които да се превъплътят в Елвис.

 

Кой според вас е най подходящ?

Снимка: Getty Images

Ансел Елгорт
Актьорът, който започна кариерата си в „Кери“ по Стивън Кинг и се прочу благодарение на филма „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн, е един от кандидатите с най-голям шанс за ролята на легендарния музикант.

 

Снимка: Getty Images

Майлс Телър
Телър стана известен благодарение на гениалния филм на младия режисьор Деймиън Шазел „Камшичен удар“ и почти беше избран да участва във втория му голям филм „Ла Ла Ленд“, който в продължение на няколко секунди беше филм на годината на наградите „Оскар“ (предполагам, че няма нужда да ви напомням как стана объркване и филмът получи наградата вместо „Лунна светлина“).
Сега може би ще го видим в ролята на Елвис Пресли.

 

Снимка: Getty Images

Остин Бълър
Остин Бълър няма особено големи роли в киното, но съвсем скоро предстои да стане известен, защото ще го гледаме в дългоочаквания девети филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“.
От телевизионните си изяви Бътлър е известен най-вече на тийнейджърската аудитория заради участието си в „Хрониките на Шанара“.

 

Снимка: Getty Images

Хари Стайлс
Хари има едно предимство пред останалите трима – най-известен е с музикалната си кариера, благодарение на хитовата момчешка група One Direction. Страйлс обаче не е чужд и на киното, защото имахме възможност да го гледаме как играе в „Дюнкерк“.

За какво ще става въпрос във филма на Баз Лурман

Лурман ще се фокусира върху отношенията на Елвис с агента му полковник Том Паркър. Паркър е човекът, който превръща младия Пресли от талантливо, но бедно момче в Краля на рокендрола. В замяна се договаря да прибира половината от всички приходи на музиканта. За ролята на Паркър вече е привлечен големият актьор Том Ханкс.

Снимка: Getty Images

Лурман, освен че ще режисира филма, е участвал и в написването на сценария. Все още няма планирана дата за начало на снимките и не се знае кога филмът ще тръгне по екраните.