Напълно нов, непредвидим, суперемоционален и вълнуващ етап на крос битките следва тази неделя в „Гласът на България“ от 20 ч. по bTV. В него треньорите – Галена, DARA, Любо Киров и Иван Лечев, по свой избор ще изправят участник от отбора си, срещу участник от всеки друг конкурентен отбор.

Дотук стигнаха 12 невероятно талантливи, красиви и харизматични участници, чиито изпълнения докосват и вълнуват както публиката в залата, така и зрителите пред малките екрани. Но на грандиозния финал на 12-и декември има само 6 места. Кои са вашите фаворити, които искате да видите и на последния етап в ожесточената битка за титлата „Гласът на България“?

Кой е вашият фаворит за финала на "Гласът на България"?

Стефан Здравкович е един от тримата полуфиналисти от отбора на Любо Киров, които продължават към предстоящите крос битки тази неделя. Републиканският вицешампион по карате е родом от Сърбия, където в момента е преподавател по норвежки, но търси силни приключения у нас. Затова се явява и в „Гласът на България“. "Със сигурност беше голямо предизвикателство и ако стигнах толкова напред, виждам как стигам и финал", каза певецът в скорошното си участие в „Преди обед“. А вие виждате ли ли Стефан като следващия „Глас на България“? Припомнете си и първото негово изпълнение във формата:

32-годишният Джейми Рашед е рехабилитатор по професия, но се занивама с музика от 7-годишен. Днес нито един зрител не остава безразличен пред неговите рок изпъления. „Ти живееш на сцената така, както живее една рок звезда!” - с тези думи Любо Киров приветства Джейми на първия стол в отбора си в етап „Нокаути“. Ще успее ли Джейми да се пребори за място и на финала в „Гласът на България“?

С изпълнението си на „Falling“ Иван Иванов си спечели един от трите стола в отбора на Любо Киров. С таланта си 20-годишният младеж впечатли и специалния гост-треньор в „Нокаути“ - Ищар, която заяви: „Иван е толкова откровен, вълнуващ и емоционален, почти ме разплака“. Първомаецът се явява за втори път в „Гласът на България“, като през изминалата година е положил много усилия, за да разкрие пълния си потенциал днес на голямата сцена. Пред Натали Трифонова в COOLt Иван разкри, че британецът Ед Шийрън е негов основен мотиватор да започне да се занимава с музика.

Георги Костадинов е един от тримата участници от отбор Галена, който продължава към крос битките. Пеещият таксиджия първо бе в отбора на Мастър Лечев, но фолк фурията го открадна по време на „Вокални двубои“. Завършил Консерваторията, Георги има зад гърба си множество фестивали и награди. Но живота му отрежда да изкарва прехраната си като таксиметров шофьор. И понеже съдбата обича смелите, го изпраща в „Гласът на България“, където днес той е един от основните претенденти за титлата. “Георги, ти днес си друг човек, защото единственият проблем в теб беше, че не си вярваш. Твоят талант е безспорен, твоят глас не е глас, то е гласище - огромно”, каза Галена на Георги и му даде стол №2.

Екатерина Сава е юрист по професия, но специално място в сърцето й има музиката. "Винаги съм искала да се занимавам с музика и това беше мечтата ми от малка. Но правото е резервен вариант", сподели певицата в сутрешния блок на bTV. На „Кастингите на тъмно“ Галена приветства пеещата дама с думите: „Искам България да чува такива гласове като теб!“. Ще видим ли Екатерина и на финала на 12 декември, предстои да разберем.

С магичното си изпълнение на „Я, изгрей, изгрей“ Петя Панева отново потопи всички в красотата на българския фолклор. Нейният талант й заслужи и последния стол в отбора на Галена, която сподели: “Петя, твоят глас разказва нашата история… И не е лошо да не забравяме, откъде сме тръгнали и кои сме, че имаме ценности, имаме традиции и не сме само интернет герои“. “Никога не бях чувала подобно пеене, подобна техника. Шокирана съм. Наистина! Тя не забравя корените си и това е нейната сила! Няма друга като нея, уникална е!”, впечатлена бе и Ищар. Заслужава ли Петя да грабне победата в „Гласът на България“?

16-годишната Христина Йосифова от София се занимава с музика от малка, тъй като чрез нея намира свобода, и я определя за своя „най-верен приятел, който винаги ме прегръща“. Тя запали сцената на „Гласът на България“ за пореден път, изпълнявайки „A Woman’s Worth“. “Към теб ме дърпат много неща, а теб те дърпа един стол. Стол №1!“, категорична бе DARA. “Тя наистина ме изненада. Като я гледаш, виждаш дете, а като я слушаш, виждаш жена!”, впечатлена беше гост-треньорът Ищар. Какво ще изпълни Христина на крос битките, за да си спечели място на финала в „Гласът на България, ще разберем тази неделя по bTV.

“Още на 6 разбрах, че музиката е моята страст!”, заяви от самото начало 15-годишната Лидия Ганева. Израснала в музикално семейство, пловдивчанката е позната на родната публика и от участието си на Детска Еврозивизия преди 5 години. Безапелационните й изпълнения изправиха публиката на крака не един път, а Ищар коментира таланта й така: “Това беше върхът! За първи път нямам никакви забележки… За мен, независимо дали ще спечелиш „Гласът“, или не, ти ще бъдеш голям артист. Един ден аз ще съм в публиката и ще крещя “Обичам те!”. Заслужава ли Лидия титлата в осмия сезон на „Гласът на България“?

Един от най-колоритните участници този сезон на „Гласът на България“ без съмнение е 22-годишният Даниел Стайков от Шумен. Невероятните му енергия и талант му спечелиха стол в отбора на поп сензацията DARA и така той стана сигурен полуфиналист: „Продължавам да вярвам в теб, затова стол №2 е за теб!”, каза младата звезда на Даниел.

Смелата 16-годишна Рая Димитрова е момиче, което пее и се изразява по свой собствен начин. Още в първия етап тя си заслужи възхищението и на четиримата треньори. В етап „Нокаути“ артистичната дама защити определението „музикант по душа“, дадено й от Иван Лечен, като изпълни хита на Бритни Спиърс „Toxic“, но с аранжимент по нейно собствено предложение. Още в началото Мастъра я привества в отбора си с думите: “Червеният килим е постлан, заповядай и отивай на финал!“. Ще станат ли тези негови думи реалност – развръзката тази неделя в крос битките на „Гласът на България“.

Иван Иванов от отбора на трикратния шампион в „Гласът на България“ още с първата си поява във формата заяви: “Музиката е необходимост. Музиката е моето свързване с Вселената!”. Той изправи на крака треньорите за пореден път миналата седмица със своето емоционално изпълнение и си спечели втория стол в отбора на Мастър Лечев. “Много е ценно, когато някой говори чрез музиката и чрез песента. При теб самите чувства говореха и е важно, че ми въздейства.”, сподели Ищар.

Борис Христов от отбора на Иван Лечев има точно око и убийствен глас - две качества, нужни, за да си топ фотограф и виртуозен певец. Прекарал е 18 години по вълните на различни морета и океани, забавлявайки пътниците на круизни кораби. А сега сбъдва своята голяма мечта - да бъде оценен и на родната сцена. В „Нокаути“ той затвърди таланта си с парчето „Leave A Light On“ и така продължава напред към най-новия етап – крос битките. “Още в момента, в който те чух на „Кастингите на тъмно“ бях 99% сигурен, че това е новият глас на България и аз съм тук, да ти помогна да го направиш!”, заяви подкрепата си Иван Лечев. Искате ли да видите Борис и на финал?

Не пропускайте първите крос битки в историята на шоуто у нас - в неделя, 5 декември, от 20:00 часа по bTV, а всичкo актуалнo около „Гласът на България“ следете на glasat.btv.bg, в социалните мрежи и в официалния YouTube канал на предаването.

Кой е вашият фаворит?

Снимка: bTV Media Group