С началото на 2023 г. bTV Cinema ще изненада зрителите с пет дългоочаквани касови премиери, както и тематични вечери, посветени на четири любими филмови поредици. Старт на премиерния маратон ще даде канадско-унгарската драма с Тим Рот и Клайв Оуен „Песента на имената“ („The Song of Names“, 2019 г.). Емоционалният детективски разказ, разпрострян на два континента в рамките на половин век, ще бъде излъчен на 2 януари (понеделник) от 21:00 ч. На фона на спиращи дъха музикални откровения, зрителите ще станат свидетели на ужаса на една война и погубените души, изтръгнати от хода на историята.

На 9 януари (понеделник) от 21:00 ч. bTV Cinema ще представи премиерно за България и приключенския трилър по действителен случай „Леден път“ („The Ice Road“, 2021 г.). В центъра на историята на касовата лента с Лиъм Нийсън и Лорънс Фишбърн са няколко миньори, които се оказват затрупани в диамантена мина в крайните северни части на Канада. Фишбърн влиза в ролята на Голденрод – собственик на компания за превози, който наема шофьора Майк (Нийсън) и двамата заедно се впускат в отчаяна спасителна операция.

На 16 януари (понеделник) следва телевизионната премиера за България на екшъна „Убийствени навици“ („Cold Blood Legacy“, 2019 г.) със звездното участие на Жан Рено. Сюжетът разказва за легендарния убиец Хенри (Рено), който решава, че му е време да се пенсионира, и се оттегля в дивата планинска пустош на Северна Америка, където живее в пълна изолация. След като спасява млада жена, пострадала при инцидент със снегомобил, Хенри разбира, че тя крие тайна, която може отново да го накара да си припомни своите позабравени „убийствени навици“. Сега той трябва да реши дали е готов да рискува живота си, за да я спаси.

 

Сред премиерните заглавия в понеделник вечер bTV Cinema ще представи и биографичната екшън драма с Харви Кайтел и Сам Уортингтън „Лански“ („Lansky“, 2021 г.), която ще бъде излъчена на 23 януари (понеделник) от 21:00 ч. В центъра на историята е дясната ръка на „създателя“ на Лас Вегас Бъгси Сийгъл – Майер Лански. Застаряващият гангстер е разследван за пореден път от федералните власти и е готов на една последна игра с тях.

В последния понеделник от месеца – 30 януари, от 21:00 ч. зрителите на bTV Cinema ще могат да се насладят на филмовата екранизация на емблематичния британски сериал Имението Даунтън(„Downton Abbey“, 2019 г.). В нея семейство Кроули и тяхната храбра прислуга са изправени пред най-важното събитие в живота си – визитата на краля и кралицата на Англия, която ще предизвика скандали, романтични трепети и интриги, поставящи на карта бъдещето на Даунтън.

По традиция bTV Cinema ще предложи и тематични дни с любими поредици, сред които „Невъзможно бягство“ (3-5 януари), „Палави мамчета“ (6-7 януари), „Ченге за един ден“ (17-18 януари) и „Бандата на Оушън“ (26-29 януари). В съботните вечери култовата рубрика за хорър филми Cinema Xобещава да изправи зрителите на нокти със заглавия като „Страшни истории, разказани в мрака“ (7.01), „Ловът“ (14.01), „Първородно“ (21.01) и „Първата чистка“ (28.01).