Ако не сте чували за сериала „Странни неща“ (по-известен е с оригиналното име „Stranger Things“), значи сте пропуснали едно от най-големите събития в света на сериалите. През 2016 г. сериалът на Netflix се превърна в най-големия хит на стрийминг платформата и успешно започна да се конкурира с „Игра на тронове“. Всеки следващ сезон на носталгичната фантастична история привлича милиони нови потребители.

Основната сила на сериала са изключителните персонажи, които създава и които не се побират в шаблони и рамки. А най-любим на повечето зрители е малкият фъфлещ Дъстин. Това, което повечето зрители не знаят е, че момчето има рядко генетично заболяване, което пречи на растежа на костите и зъбите му.

Снимка: Getty Images

Болест едно на милион

Младият актьор Гатен Матерацо има рядко заболяване, наречено Клейдокраниална дисплазия. При него то е в много рядка степен, но все пак забавя развитието на костите му, на което се дължи и емблематичната му беззъба усмивка.

Шансът да имаш такова заболяване е едно на милион. По принцип е наследствено, но при мен просто се случи. Моето заболяване е съвсем слабо и не ме засяга толкова, но по принцип е неприятно.

Гатен Матерацо

Той и преди е споменавал, че е трябвало да се подложи на серия от операции на устата, за да могат зъбите му да израснат горе-долу нормално. Тези дни отново сподели, че е бил опериран и в момента се подготвя за четвъртата процедура:

Актьорът не е каза точно какво ще представлява процедурата, но е написал, че ще е „голяма“.

Перфектният Дъстин

Заболяването на Гатен не му пречи да води нормален живот, но в продължение на няколко години е спирало актьорската му кариера.

Ходех на прослушвания по няколко пъти седмично, но не ме избираха за нищо, заради фъфленето ми, зъбите и височината.

Гатен Матерацо

Един ден актьорът бил на кастинг за нов сериал и още докато чакал да дойде неговия ред, бил избран за ролята на Дъстин в „Stranger Things“. Именно фъфленето и странният начин, по ойто движел ръцете си, му дали предиство пред другите кандидати.

Снимка: Getty Images

По това време никой не очаквал сериалът да стане толкова популярен и образът на Дъстин да бъде толкова обичан. Но чувствителното умно момче успя да спечели сърцата на зрителите и да се превърне в най-популярния сред многото обичани герои от серила.

Гатен Матерацо вече е звезда и със сигурност ще го гледаме и в други филми. В момента работи по два – анимация, в която ще чуем само гласа му и в предстоящия филм „Представи си Луната“.