Първият филм от сагата за семейство Скайуокър излезе по кината преди 42 години, а след няколко дни предстои да видим и финала. И въпреки огромните усилия на Дисни да предпазят феновете от изтичане на информация, която може да развали удоволствието им от филма, компанията за една бройка се размина с огромен провал. Месеци преди дългоочаквания епизод 9 в eBay се е появило копие на сценария. Това разкри режисьорът Джей Джей Ейбрамс в предаването „Добро утро, Америка“.

Снимка: Getty Images

Един от актьорите (няма да кажа кой, макар че ми се иска) го е забравил под леглото си и като са чистели стаята му някой го е откраднал“, разказа Ейбрамс, който режисира и първия филм от третата трилогия за света на „Междузвездни войни“. „След това го е взел някой друг, който е решил да го продаде в eBay.

За щастие служители на Дисни забелязали сценария в интернет и успели да го вземат преди да го е купил някой друг.

Подобни гафове са се случвали и с други големи поредици. През 2007, въпреки безпрецедентните мерки за сигурност, служител на една от компаниите, които транспортираха последния роман за „Хари Потър“, успя да открадне едно копие от книгата, направи снимки на всяка страница и го пусна в интернет една седмица преди официалната премиера на книгата.

Снимка: imdb.com

Почитателите на „Междузвездни войни“ имат големи очаквания за предстоящия филм и много теории, така че щеше да е голяма загуба за всички тях (а най-вече за Дисни), ако тайни от „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ бяха изтекли в интернет.

Премиерата на последния филм от историята на семейство Скайуокър е предвидена за 20 декември тази година.