Актрисата Били Лорд, която е дъщеря на покойната Кари Фишър, ще се „срещне“ за последен път с майка си в новия филм „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Това ще стане благодарение дигиталните технологии и на отпаднали кадри от „Силата се пробужда“.

Кари Фишър, която целият свят познава като принцеса Лея от „Междузвездни войни“, почина неочаквано през 2016 година, малко преди премиерата на „Междузвездни войни VIII“. За да може по-лесно да превъзмогне смъртта на майка си и до някаква степен да се прости с нея, Били Лорд е помолила режисьора Джей Джей Ейбрамс да ѝ даде роля в сцена с майка ѝ.

Благодарение на напредналите технологии и кадри от първия филм на Ейбрамс за света на „Междузвездни войни“, Били Уорд и Кари Фишър ще могат да разговарят отново и дори да се докоснат.
„Исках да съм в една сцена с нея, обяснява Лорд. Исках, ако един ден имам деца, те да могат да гледат това и да ме видят в сцена с майка ми.“

Снимка: Getty Images

Именно Кари Фишър е насочила дъщеря си към актьорската кариера и я е насърчила да се яви на кастинг за „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Тя е избрана за ролята на лейтенант Коникс и участва и в продължението „Междузвездни войни: Последните джедаи“.
Кариерата на Били Лорд продължава успешно в хорър сериала „Зловеща семейна история“.