Отворени граници ("Open Borders") е темата, разгърната в последната самостоятелна изложба на Ивелина Момчева - блестящо присвояващата множество актуални проблеми визуализирани чрез специфичния художествен стил, изложбата зарежда с поетични размисли и ярка критика към консуматорската култура и човешкия излишък като цяло.

За да създаде разказ, подобен на разкадровка, свободно базиран на живота в реалността авторката включва 8 живописни платна, рисувани върху пана, които са своеобразни препратки към отделни актуални теми  и различни гледни точки. 

Колекцията "Open Borders" ще бъде дигитално представена и на едни от най-популярните NFT платформи – OpenSea и Rarible. Галерия ONE се превръща в мост между физическото и дигиталното пространство, навлизайки в света на крипто изкуството, като настоящата изложба е съвместен проект на столичната галерия и BlackPeak Capital.

"Там, където първо се обръщаме към душевните ценности, мислите са насочени към другите, а не егоистично към себе си единствено. Това е днешната борба за съхранение… и така "бурното море" ни отнема душевността… Това е днешната борба - как да съхраниш себе си?!", пита авторката.

Ивелина Момчева (р. 1988 г.) е новоизгряващ артист, базирана в София, България. Работи в областта на живописта и инсталацията. В творчеството си тя поставя като водещ акцент теми със социална значимост като: идентичност, ценности, темите за консуматорството и екологията. Определя себе си като бунтар.

Живяла е в Англия и Обединените Арабски Емирства, което обогатява нейния мироглед на творец по специфичен начин и й дава възможност за обмен със значими имена от съвременното изкуство и световната арт сцена. Тя се завръща в България за да сподели опита, който получава от своите артистични посоки.