Две от най-познатите български имена на родната арт сцена - Иван Шопов и Насимо - обединяват творчески сили за колаборация по случай новите си самостоятелни проекти. 

Това са албумът “Kanatitsa - Remixed” на eлектронния артист и фолклорна формация “Авигея”, в който се включват повече от 25 местни и чуждестранни електронни артисти, и изложбата “LIfe is a Study” по случай новата книга “25 Years of Nasimo: Sketchbook” на емблематичния стрийт арт художник.

Иван Шопов (познат още като Cooh или Balkansky) и Станислав Трифонов - Насимо са добри приятели, които са работили заедно през годините и продължават да го правят и до днес. Въпреки, че творят и се развиват в две различни сфери на изкуството, те не спират да си помагат и да продължават да намират пресечна точка между музиката и изобразителното изкуство, обединявайки двете направления по оригинален нов начин.

В случая, Насимо стана автор на визията за обложката на “Kanatitsa - Remixed” на Иван Шопов и Авигея, чиято официална промоция ще се случи на 18 май в столичния “Music Jam Club”, а Иван ще се заеме с озвучаването на официалното откриване на изложбата на Насимо “LIfe is a Study” на 15 май в галерия “2.0” в София, съпътствана от представяне на книгата “25 Years on Nasimo: Sketchbook”.

Снимка: Кирил Станоев

Познат като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните съвременни български художници по света. Известен е с това, че платната му често са с размерите на цели сгради, но и не само. На 15 май от 19 ч. в столичната галерия “2.0”, Насимо ще открие своята нова изложба “LIfe is a Study”, както и ще представи книгата “25 Years on Nasimo: Sketchbook”.

Книгата-албум ще включва работни етюди и маслени платна, събирани от художника през годините, като части от нея ще проследяват процеса по създаването на някои от неговите най-емблематични творби, от скици до завършени монументални стенописи. Включените автобиографични текстове, от своя страна, ще разкрият любопитни факти, свързани с неговото професионално и личностно развитие. Едно от платната, които ще видим на “LIfe is a Study” с вход свободен, е именно великолепната визия на новия музикален проект на мултижанровия артист и продуцент Иван Шопов “Kanatitsa - Remixed”.

Само три дни по-късно, на 18 май в столичния клуб “Music Jam” (ул. Пиротска 5, София), електронният артист Иван Шопов пък ще бъде домакин на официалната премиера на „Kanatitsa – Remixed”: мащабен 8-часов маратон с над 12 артиста в двете зали. В основната Иван Шопов и „Авигея“ ще представят на живо композициите от албума, а майсторите на електронния звук Nocktern, 1000 names, Kliment и The Science ще се погрижат за загряване на атмосферата.

В основната зала ще се изявят още LQ, Ogonek и Cooh, които ще поддържат високия парти градус до ранни зори. Паралелно, във втората зала, уменията си зад пулта ще демонстрират изявените електронни музиканти The Third Man, Betafuture, Smyah и Mytrip.

Събитието е очаквано с огромен интерес, тъй като е първото съвместно участие на Иван Шопов и „Авигея“ в София от година насам и скоро след завръщането им от САЩ и Канада, където музикантите представиха творчеството си на няколко лайва в Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего и други. Билети: Ранно Пиле: 15 лв; Стандартни: 20 лв; Балкон: 25 лв. Билети онлайн: http://bit.ly/KanatitsaRemixed (чрез системата на PaySera). По Куриер с наложен платеж за цяла България: + 359 886 126 995. Каса: Магазин На Тъмно София (ул. Иван Вазов 13).