Скандалният писател Фредерик Бегбеде идва в София на 5 октомври, за да представи най-горещия си филм „Идеалът" на фестивала CineLibri в зала 1 на НДК!

Лентата е базирана на бестселъра му „Помощ, простете” (“Колибри”), където Октав Паранго вече е префасониран ловец на модели из Русия с нейните три милиарда красавици.

В московския храм „Христос Спасител“ алтер-егото на Бегбеде излива душата си пред свещеник за своята първа и последна любов, 14-годишната Лена:

“Лена беше като цар Мидас – когато човек я гледаше, всичко ставаше златно: мигът, шията ѝ, нозете ѝ и мъничките ходила, положени в евтини сандали, всичко, околният въздух, дори езикът ѝ, ако можеше да се види, се превръщаше в злато. При вида ѝ човек се чувстваше преходен, мимолетен, стар, неутешим. Щеше му се да е разтворимо хапче в чаша вода, което тя ще изпие, когато страда от мигрена; да е част от мехурчетата, които ще гъделичкат езика ѝ, преди да премахнат главоболието. Щеше му се да я гледа как спи триста години, знаейки, че подобна гледка не може никога да омръзне”.