„Отмъстителите“ вече ги няма, но ерата на супергероите продължава и Дуейн Джонсън – Скалата скоро ще стане един от актьорите, които ще получат суперсила и ще хвърчат на екрана на 3D, 4D и т.н.

Той е избран да участва във филма „Черния Адам“ в ролята на главния персонаж, който не е точно герой. В комиксите Черният Адам е злодей и един от враговете на супергероя Шазам, но в предстоящия филм историята ще е фокусирана върху него и ще го видим в по-добра светлина, подобно на антигероя Венъм, който от злодей в „Спайдър-мен“ стана герой в свой собствен филм.

Скалата разкри в Туитър, че премиерната дата на филма ще е на 22 декември 2021 г., както и първият постер на „Черния Адам“:

Като повечето деца, докато растях мечтаех да съм супергерой. Исках страхотни супер сили, да се боря за това, което е правилно и винаги да защитавам хората. Всичко се промени когато се „запознах“ с най-великия супергерой на всички времена – Супермен. Като бях дете, Супермен беше героят, който исках да съм. Но след няколко години осъзнах, че супермен не е герой, който бих могъл да съм. Бях твърде голям бунтар. Твърде необуздан. Твърде неподатлив на чужд авторитет. Въпреки, че имах някои проблеми, все пак бях добро дете с добро сърце – просто обичах да правя нещата по свой начин. И сега, години по-късно, като човек със същoто ДНК, което имах като дете, мечтата ми да бъда супергерой се сбъдна. Щастлив съм, че ще се присъединя към вселената на DC и е истинско удоволствие да стана Черния Адам. Чрез магия той има същите сили като Супермен, но разликата е, е Черния Адам не се съобразява с правилата. Той е супергерой бунтар, който винаги прави това, което е добро за хората, но го прави по свой начин. Това е роля, по-различна от всяка друга в кариерата ми и съм безкрайно благодарен, че ще тръгнем по този път заедно.

В състезанието между комиксовите вселени тази на DC („Батман срещу Супермен“, „Лигата на справедливостта“, „Аквамен“) остава на втори място след тази на Marvel („Отмъстителите“, „Жената чудо“). Компанията, която създаде Батман и Супермен обаче има и един много сериозен повод за гордост тази година – филмът „Жокера“ стана най-успешният филм, който не е позволен за всички възрасти, изпреварвайки „Дедпул“ на Marvel.