Мила Йовович е една от любимите ни лоши мадами в киното - от заразно зло на заразно зло, с регулярни залитания в посока „Петият елемент” или – да кажем, Стоун, тя сритва задници наред и държи зрителския поглед прикован върху нейния. Извън шегите, можем спокойно да поговорим за петия филм по Биохазард (Заразно зло - играта) и вторият в 3D. Ако обичате статистиките – третото „Заразно зло” на режисьора (и сценарист) Пол У. С. Андерсън.

И да, очилата може и да са неудобни, обаче в случая си заслужава да ги изтърпим. Защото освен много екшън, както подобава на всеки филм по игра (а и комикс), летящи куршуми, разнообразни оръжия, има и няколко чудесни актриси, които си заслужават да бъдат триизмерно видени – освен Мила, там е и Мишел Родригес (винаги бибрутална), Сиена Гилъри (красива лоша) и Ли Бингбинг – която може и да има странно име, обаче е банг-банг(able) отвсякъде. Освен това – зомбита, чудовища, преследвания с коли, чудесни пейзажи – те ти, баба, Москва, те ти Токио, а не – по-добре Ню Йорк или защо не - Вашингтон? Сюжетът естествено не е нещо кой знае какво, но да кажем, че очакванията към добрия сценарий рядко са на място, когато екшънът и ефектите са на по-преден план. Иначе и за архива, съвсем накратко – филмът е логично продължение от предния епизод – „Заразно зло: Живот след смъртта” – Алис е на борда на мистериозния кораб „Аркадия“ в търсене на оцелели от смъртоносния вирус. Вместо да се занимае с това обаче, красавицата трябва да се пребори за живота си в сблъсък с бившия си съюзник Джил Валънтайн (Сиена Гилъри) и цяла флотилия хеликоптери на Ъмбрела, които имат заповед да се разправят със съпротива от всякакъв вид и род, най-вече - хомо-сапиенс. Много лоша Червена кралица, инжекции с разни "подобрители" или унищожители на килограм, все по-ужасни зомбита и епична битка за оцеляването на човечеството, всичко това придружено с чудесен саундтрак... камера, екшън!

Да, естествено – това е филм, който ще допадне повече на мъжката аудитория – изначално те са тези с афинитет към екшън игрите и филмите, нищо че имаме достатъчно изключения (дори наоколо), които доказват, че това не е съвсем така.

Затова - ако сте от "другите" жени или сте просто мъже - "Заразно зло: Възмездие" е по кината от 21 септември.