На 10 април (сряда) киноманите от всички възрасти в София ще имат възможност да видят на голям екран изключителната документална творба на легендата Вим Вендерс - "Папа Франциск: 
Човек на думата си".

Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии, имат силата да обединят хората от цял свят. 

"Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас", споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс.

За култовия кино режисьор Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.

Специалната прожекция в Дома на киното е на 10 април от 20 ч. - по-малко от месец преди посещението на папа Франциск, който идва за два дни в България по Гергьовден. С филма "Папа Франциск: 
Човек на думата си" приключва София Филм Фест 2019.