Истинското ѝ име е Даяна Принс, но почитателите на комикси и филми за супергерои я познават като Жената чудо. В главната роля е Гал Гадот, която разкри, че за вдъхновение за образа ѝ е послужила британската принцеса Даяна.

В интервю за „Vanity Fair“ Гал Гадот сподели, че покойната принцеса я е вдъхновила как точно да изиграе ролята на безсмъртната амазонка от комиксовата поредица на DC.

Снимка: Getty Images

„Спомням си, че гледах документален филм за принцеса Даяна“, разказа тя. „На едно място тя каза, че е изпълнена със състрадание и винаги я е грижа за хората. И тогава ми светна – такава трябва да е и Жената чудо.“

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна беше омъжена за британския престолонаследник принц Чарлз от 1981 г. до 1986 г. Тя е майка на принцовете Уилям и Хари.

Снимка: Getty Images

Даяна умира в автомобилна катастрофа през 1997 г., докато се опитва да избяга от папараци. Тя остава модел за подражание за милиони и се превърна в модна икона.

Въпреки странното съвпадение на имената, създателите на образа на Жената чудо Даяна Принс не са били вдъхновени принцеса Дяана. Супергероинята е създадена около 20 години преди раждането на Даяна.