Не сте ли се изкушавали да разберете как е направена една забележителна снимка, която сте харесали в Инстаграм? За нас винаги е интересно да надзърнем зад кулисите на професионалната фотография, където е пълно с куп интересни трикове.

Реалността зад "перфектните" снимки в социалните мрежи отваря очите за тяхната илюзорност, но и помага да научим полезни трикове, които професионалните фотографи постигат, преминавайки през тежка работа и откривайки креативни подходи. Защото ако не заснемат отлични кадри по време на фотосесията си, пред тях се очертават тежки часове, прекарани пред компютъра в редактиране на снимките с Фотошоп…

25-годишният Кай Бьотчер е талантлив самоук фотограф, решил да сподели тайната на своите зашеметяващи фотосесии. Когато е едва на 14 години, дигиталното изкуство става негова страст и той започва да ретушира снимки и да създава лога на брандове.

През годините той започва да се интересува все повече от фотографските манипулации, затова решава да кандидатства в университета на Кайзерслаутерн, където се специализира в дигиталното изкуство и виртуалния дизайн.

Там Кай започва да се фокусира повече върху портретите, като улавя перфектно емоциите на своите модели, а снимките му преливат от страхотни цветове и светлини. Как го потига? Вижте сами в следващите снимки, които споделя в Инстаграм профила си, където вече има близо 550 000 последователи. Шегата с инфлуенсърите настрана - тук има добри идеи за ефектни снимки.