Актрисата Емилия Кларк се превъплъти Денерис Таргариен в 62 епизода на сериала "Игра на тронове" (Game of Thrones), като освен слава ролята й донесе и предизвикателството да снима голи сцени за първи път в живота си.

Актрисата влезе в сериала на 23-годишна възраст, след училище по актьорско майсторство, и на толкова млада възраст се изправи пред предизвикателството да изиграе един от най-известните герои в целия сериал, пише Index.hr.

Снимка: Игра на тронове

Тя призна, че се ужасявала от сексуалните сцени, защото не знаела какво да прави. Тя никога преди това не била на голяма снимачна площадка и молбата да се съблече гола пред всички членове на екипа, както и пред публиката, била особено трудна за нея.

„Никога преди не съм бил на снимачна площадка като тази и тогава се озовах там напълно гола, заобиколена от всички тези хора и не знаех какво трябва да направя, какво се очаква от мен. Не знаех какво искат те и аз също не знаех какво искам“, каза Кларк и призна, че не е знаела, че ще има голи сцени преди да приеме ролята.

Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк проговори за заснемането на интимните сцени, споделяйки, че Джейсън Момоа плакал повече от нея докато заснемали една от сцените: "Той плака повече от мен, когато Кал Дрого почти изнасилва Денерис Таргариен”.

Снимка: Игра на тронове

Тя подчерта колко внимателен и професионален като поведение е бил актьорът към нея като млада, неподготвена актриса и че протекцията му много са й помогнали по време на снимките, пише още БГНЕС.

„Той плака повече от мен. Едва сега осъзнавам каква късметлийка съм била с тази сцена, защото можеше да се случи по много, много различни начини“, каза тя, разкривайки, че Джейсън Момоа е бил много мил и внимателен и се е грижил за нея като човешко същество.