Желанието да полети се е зародило у човек още от древни времена. Още преди много години, в Древна Гърция Дедал прави първите криле, с които се опитва да види земята от високо. Съвременните технологии ни предлагат възможност да полетим, и то без да отлепваме крака от земята. Как ли? С дронове. По този начин могат не просто да се направят кадри, но и да се заснемат цели филми.  

От 19 до 20 август 2016 г. в Античния стадион на Пловдив ще се проведе първото издание на DroneUp Международен филмов фестивал. На него ще бъдат представени най-добрите и креативни късометражни дрон филми от цял свят. DroneUp директно представя красотата на въздушната кинематография. Той е първи по рода си в Източна Европа. 

Очакват ви два дни безплатно представяне на избрани международни лидери в дрон-индустрията. Ще видите и  най-новите дрон-тенденции. 

DroneUр има международно жури от признати дронисти и филмови професионалисти. През двете фестивални вечери топ дронисти ще демонстрират своето творчество в шест категории:

Разказ и история;

Екстремно и диво;

Култура и спорт;

Пътуване;

Природа;

Градове;

Най-добрите филми ще бъдат отличени с награди на стойност над € 10 000.

Председател на журито е единственият българин, номиниран за наградата “Оскар”, режисьорът Златин Радев, с когото ще ви срещнем съвсем скоро в LadyZone.bg.

На атрактивното откриване на уникалния за цяла Европа пловдивски дрон-фест зрителите ще могат да се присъединят към DroneUp-танцьорите и изпълнителите. Те ще имат възможност и за близък достъп до най-добрите дрон-фирми на световно ниво. Професионалните пилоти на DroneUp ще вдигнат няколко дрона над Римския стадиoн и ще заснемат всичко, което ще се случи. Очакват ви жива музика, танцови, представления, изложения на фотографи и др.

DroneUp – невиждано шоу! Забавлявайте се!