Шестнадесетгодишната наследница на Дими от "Сленг" сериозно се е захванала с възраждането на красивата и смислена българска музика, написана от баща й и музикантите от група Сленг. Броени дни, след като пусна новото си видео „Пробвай се”, посветено на проблемите на днешните тинейджъри, пристрастени към социалните мрежи, Дара Екимова се е посветила на усилена подготовка по втория концерт Slang By Dara Ekimova.

Премиерата на трибюта предизвика истински фурор и малко повече от месец по-късно заедно със Станислав Петров-Стенли - клавир, Иван Попов – китара, Николай Николаев – барабани и Илия Ранков – бас китара, гласовитата певица очаква ценителите на музиката на 31 май в столичния Sofia Live Club.

Вторият трибют връща на родната сцена смислената българска музика с нови аранжименти, вълнуващо изпълнение и емоционални послания, оставени от основателя на "Сленг" - Дими! Концертът е едно носталгично завръщане към „Мой свят”, „След хиляди години сън”, „Синьо”, „Любовта няма край”, „Луда глава”, „Думи”, „Сам”, „Нали” и още много изненади с кавър версии на песни на "Сленг", интерпретирани от гласовитата наследница на Дими.

Към музикантите, специално за трибютното събитие на 31 май от 22 ч., на сцената на Sofia Live Club ще се качат Георги Симеонов – JJ, който заедно с групата "Екуинокс" стигна до престижните челни позиции на  Евровизия 2018 с изпълнението на песента Bones. Певицата Кали е изненадващият гост, който ще се завърне в автентичната фолклорна магия и заедно с Дара ще изпълнят една от най-нежните и лирични български народни песни.