Даниел Радклиф беше едно от най-прочутите деца актьори, след като го избраха за ролята на Хари Потър в екранизацията по най-четената книга на всички времена. Сега му предстои да се впусне в ново приключение, този път контролирано не от магия, а от възможностите на модерните технологии.

Актьорът ще участва във филма, който ще завърши историята на прекратения тази година сериал „Неразрушимата Кими Шмид“. Поредицата на Netflix разказва за жена, спасена от култ, която трябва да се научи, чрез поредица от смешни приключения, да живее като нормален човек в Ню Йорк.

Снимка: NETFLIX

Създател на историята за Кими Шмид е Тина Фей, популярна най-вече заради отличения с 14 награди Еми сериал „Рокфелер плаза 30“, който е по нейна идея и тя самата изпълнява главната роля, заедно с Алек Болдуин.

След прекратяването на сериала, Netflix и Фей решиха да завършат историята подобаващо и да създадат първата интерактивна комедия, в която зрителите ще могат да решават какво да направят персонажите. По този начин се създава възможност за няколко различни края.

За пръв път такова нещо направиха Netflix миналата година. Стрийминг платформата пусна специален епизод на сериала Black Mirror, озаглавен Bandersnatch. Зрителите можеха да вземат решения и да контролират поведението на главния герой, използвайки единствено дистанционното си.

Снимка: NETFLIX

Bandersnatch беше уникален експеримент, който получи много добри отзиви от феновете. Новият формат позволява на зрителите да изживеят историята по няколко различни начина и с няколко различни финала, а в зависимост от изборите гледането на епизода може да отнеме от 45 минути до 2 часа.

Все още няма информация за какво ще се разказва в продължението на „Неразрушимата Кими Шмид“, нито каква точно ще е ролята на Даниел Радклиф. Със сигурност обаче възможностите за интерактивно участие в историята ще създаде предпоставки за много комични моменти.