„Десетото юбилейно издание на Магична среща „Златна котка“ е официално най- големият магичен фестивал в цяла Източна Европа. От 16-ти до 19-ти март в Габрово се събират едни от най-титулуваните имена в международната магична общност, за да подпалят (на моменти съвсем буквално) сцената на фестивала“ – сподели за LadyZone.bg илюзионистът Дани Белев, познат на зрителите и от участието му във "Фермата".

Снимка: Личен архив

Габрово ще е домакин на повече от 140 магьосници от България, Япония, Канада, Испания, Франция, Холандия, Турция, Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия и др. Организаторите Дани Белев, Венсан Петров и Евгени Точев, заедно с Община Габрово обещават нещо невиждано на българската илюзионна сцена.

Ще участват най-запомнящите се гости за изминалите 9 издания на фестивала. Така под един покрив ще се съберат 4 от топ имената на световната илюзия – Шон Фаркуар (Канада), Райън Хаяши (Япония), Дани ДаОртиз (Испания) и Андреа Байони (Италия).

Снимка: Магична среща Златна котка

Андреа Байони е президент на Международната федерация на магичните общества – FISM. Негова основна роля ще бъде да проследи спазването на световните правила при оценяване по време на състезанията на фестивала.

Снимка: Магична среща Златна котка

От Досиетата Х и Хайлендър, през шоуто на Пен и Телър, до шоуто на Елън Дедженеръс – Шон Фаркуар забавлява публиката по цял свят повече от две десетилетия. Той е бивш президент на „Интернационалното братство на магията“ и признат за най-титулувания канадски илюзионист. А черешката в неговата кариера е наградата „Гранд При световен шампион на магията“.

Снимка: Магична среща Златна котка


Има един човек в света на магията, който приживе е признат за легенда в магичното изкуство – Дани ДаОртиз. Един от най-магнетичните и харизматични фокусници, познат на магичната сцена през последните няколко десетилетия. Той е най-търсеният съветник и учител за магия. Неговият прочит на магията е толкова различен и уникален, че създадените от него техники в илюзията се отбелязват като „задължителни за учене“ от всички световни имена.

Снимка: Магична среща Златна котка


Най-известният самурай в света. Самурай Хаяши прави неща с меч катана, които никой друг дори не трябва да си помисля да опита, а той го прави със завързани очи. Той е единственият майстор на самурайския меч в света, който прави шоу от този род. Неговото вълнуващо шоу съчетава светкавичен екшън и умопомрачителна концентрация. Гост в "Англия търси талант" и "Германия търси талант", той изумява над 80 милиона телевизионни зрители по целия свят. Хаяши е участвал в над 30 телевизионни предавания в 11 страни, а неговите видеоклипове в YouTube имат повече от 30 милиона гледания. Той е световен рекордьор на Гинес и световен шампион по бойни изкуства.

Златна котка“ 2023 стартира с професионални семинари на 16 март и ще завърши с гала-спектакъл на 18 март. За първа година спектакълът ще се проведе в Спортна зала „Орловец“ пред очите на публика от 2000 души.