Четирима художници от арт групата „140 идеи” преобразиха фасадата на 23 СОУ "Фредерик Жолио Кюри" с гигантски графит с размери 20х20 метра на тема "Да обикнем кафявата мечка в България“.

Проектът на „140 идеи” показва как уличното изкуството може да бъде използвано и с образователни цели. Преобразяването на фасадата на 23 СОУ запознава широката публика по един по-нестандартен начин с кафявата мечка и да я представи като задължителен горски обитател на нашата страна.

На 8 юли графити артистите от „140 идеи” ще започнат изрисуването на втора фасада на училище в София. За по-малко от седмица фасадата на 97-мо СОУ „Братя Миладинови” в квартал Люлин ще бъде преобразена на тема „Баланса в природата”.

Вече функциониращата Фабрика за градско изкуство на провокативните артисти от "Destructive Creation" нагледно показва как част от непотребните вещи, които изхвърляме, могат да имат полезен и интересен втори живот. Първите произведения на Фабриката са красиви дървени сцени за улични музиканти и ремонтирани пейки в градинката на Св. Седмочисленици, направени от непотребен на пръв поглед дървен материал.

Tретата идея, която скоро ще бъде реализирана, е изграждането на въздушна велоалея. „Колелиния” беше представен в рамките на Sofia Design Week 2013.

Останалите две идеи, които получиха финансиране и които все още са в етап на разработка са автобус, задвижван от електричество и сайт, който стимулира четенето при деца и ги възпитава в дарителство.

Идеята за нова визия на фасадите на училищата бе сред петте победители в конкурса за иновативни идеи Keep Walking Bulgaria на Johnnie Walker, които получиха финансиране от по 10 000 лв. по-рано тази година. Участниците в него трябваше да споделят своите лични идеи, които биха допринесли за прогреса на страната ни.