В тази книга Марк Томпсън и Бари Пърсъл ви показват прекия път към мечтаното бъдеще, а те разполагат с най-достоверния източник на информация – собствения си опит.

Авторите са приложили всички съвети и техники, описани в книгата, за да постигнат и дори да надминат амбициите си. И двамата са успели да постигнат зашеметяващ успех в бизнеса, въпреки неблагоприятните обстоятелства. Сега те са приели предизвикателството да споделят своя уникален и динамичен подход, за да помогнат и на други да успеят да тласнат живота си напред.

Как? Авторите ни предлагат да си представим, че животът е съставен от преплетени нишки. Дадена нишка може да бъде човек, книга, постижение, искрица вдъхновение, успешно свършена работа или похвален навик. Но всяка от тях се нуждае от специално внимание и грижи. Когато преплетеш всички нишки в живота си, те ще образуват яко въже, което ще ти позволи да се изкачиш от мястото, на което се намираш, до мястото, на което искаш да бъдеш. Ти си майсторът на въжета и от теб зависи да стегнеш нишките на живота си, за да преобразиш бъдещето си.

Техните съвети включват и следното: не чакайте други да градят планове вместо вас, нито пък възможностите сами да почукат на вратата ви. Всеки може да насочи живота си в правилната посока – напред. Вие заслужавате мечтаното бъдеще и лесно можете да го получите.

В книгата тези нишки са разгледани в осем дяла: обучение, кариера, богатство, творчество, здраве, връзки, семейство, духовност. Авторите споделят най-ценните си наблюдения, вдъхновяващи истории и съвети, така че да сте наясно как да продължите напред, като позлатите въжето на успеха си. Всяка глава дава практически насоки и конкретни правила за всеки ден, които ще ви помогнат:

•             да сложите началото на успешното бъдеще сега;
•             да обогатите взаимоотношенията с близките си;
•             да подобрите финансовото си състояние;
•             да разберете, че винаги сте на подходящата възраст за ново начало;
•             да цените и пазите здравето си;
•             да превърнете лошите обстоятелства в златни възможности;
•             да разкриете талантите си.

Да не ти пука, давай напред!” е на пазара от ИК Ера.