Огледжате ли се, докато вървите по улиците или целеустремени към целта си, пропускате детайлите наоколо? Ако сте от първите, със сигурност не са ви убягнали изрисуваните с графити електрически табла из центъра на София.

Златин Орлов


Това всъщност не е "вандализъм", а е съвсем официална кампания на име "Цветни улици". Тя вече е на финален етап, в който бяха разкрасени столичният булевард „Дондуков“, ул. „Московска и съседни централни локации. 26 от електрическите табла вече изглеждат далеч не толкова сиви и скучни, а тъкмо напротив. Всъщност в рамките на кампанията талантливи стрийт артисти превърнаха в произведения на изкуството общо 100 електрически табла, намиращи се в представителната част на София.

Сеня Вълкова


„Желанието ни бе тази инициатива да придаде на столицата своеобразен колорит, таблата да се превърнат в запомнящ се артистичен детайл от градската среда. Щастливи сме, че идеята получи подкрепата на Столична община и окуражителното одобрение на софиянци“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Елена Стъмбова


Като част от кампанията бяха реновирани и преобразени таблата по централните столични улици „Цар Иван Шишман“, „Г. С. Раковски“, „Граф Игнатиев“, булевардите “Витоша“, „Княгиня Мария Луиза“, „Патриарх Евтимий” и други.

„В артистичната акция тази година се включиха много млади художници с креативни идеи и позитивни послания, каквато е целта на кампанията „Цветни улици“, отбеляза Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. „Разходката по столичните улици вече носи едно ново настроение на минувачите с цветни творения в поп арт и анимационна стилистика, етно елементи, дори табла тип инсталации“.

Станислава Щаркова
Инициативата „Цветни улици“ е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България“, разработен в съответствие с дългосрочната социално отговорна политика на дружеството. Кампанията акцентира върху подобряване на градската среда и възпитаване на отговорно отношение към елементите й от страна на жителите на София. В бъдеще ЧЕЗ планира подобни акции и в други градове в Западна България.

Акцията на "Дондуков' и "Московска" отбеляза финалния етап от проекта „Цветни улици“, който бе реализиран в сътрудничество със Столична община и Галерията за модерно изкуство.