Всеки започва отнякъде. Често пъти успехът не идва веднага и на много от звездите в шоубизнеса им се е налагало да работят какво ли не, преди да стигнат до червения килим. Хю Джакмън например е бил учител по физическо възпитание, а Чанинг Тейтъм е бил стриптийзьор.

Звездата от „Момчетата от Медисън авеню“ (Mad Men) Кристина Хендрикс пък е била модел. В това няма нищо странно, но интересното е, че понякога са снимали само ръцете й. Именно нейна е ръката от прочутия плакат на отличения с пет статуетки "Оскар" (включително за най-добър филм) шедьовър с Кевин Спейси „Американски прелести“ (American Beauty, 1999).

Този любопитен факт бе разкрит от самата актриса в Instagram. „Това е моята ръка, а коремът е на друга жена. Гордея се, че съм част от този филм по някакъв начин“ – написа 44-годишната Хендрикс в социалната мрежа.

Не става ясно защо актрисата съобщава това цели 20 години по-късно. Вероятно точно в тези детайли се крие разликата между професионалиста и аматьора. Ако тя беше парадирала с плаката в началото на кариерата си, вероятно щеше да получи мимолетна слава и достъп до няколко престижни партита в Холивуд, но... дотам. А можеше и дори да навреди на професионалния си път („Живот на скорост“, „Неоновият демон“, сериалът "Добри момичета"), като си изгради прекалено лековат образ на момичето, „чиято ръка е на онзи плакат“.