Изпълненото с приключения детство на Галина Малина ражда историята на Борко и Галка, а във втората книжка от поредицата „Борковите патила. Звездни капитани”, нашите малки приятели ще изпълнят детските си мечти. Със своя жив текст и прекрасни илюстрации книжката ни пренася в изключително пъстрия и богат свят на мечтите на Галка.

По случай 2 април, Празника на детската книга, издателство „Инфодар” подарява на малките си читатели новата детска книжка на автора Галина Малина – „Борковите патила. Звездни капитани”.

След ваканционните премеждия на село при баба и дядо и връщането към семейните ценности, нашите приятели Борко и сестричката му Галка ще открият нови приятели в пътешествието си сред звездите. Този път въображението на автора ще ги отведе на непознати и приказни места. Звездичката от мечтите на Галка ще изпълни съкровените молби на нашите герои. Тя ще ги отведе първо при новата им приятелка Ани. Ани е мило дете, което живее в детски дом. Благодарение на добрите сърца на Борко и Галка и магическата сила на тяхната звездичка Ани ще намери нов дом. След това децата ще се запознаят с Дори – различен, но много симпатичен, гост от друга планета. Дори идва в сънищата на Атанас от Борковия клас – състрадателни и готови винаги да помогнат, Борко, Галка и новата им приятелка Ани ще убедят своята звезда да открие и да доведе Дори, за да видят поне за миг усмивка на лицето на Атанас. Дори ще им покаже свят непознат, с много игри и приключения в облаците и под слънчевите лъчи. А нашите малки звездни капитани ще научат и как да летят със самолет. Техният добър приятел чичо Тед, който е пилот на самолет, ще ги запознае с тази чудесна професия. 


За автора >>