Изключително актуална в много аспекти за съвременния свят, книгата „Захранване”на Мира Грант, поставяща началото на поредицата „Нова кръв”, неслучайно печели симпатиите на публиката и е удостоена с най-престижната награда за фантастика HUGO.

Годината е 2014-а. Зомби апокалипсис залива света, след като „лек за обикновена настинка” се обединява с генетично модифициран филовирус за лечение на рака и мутира в биологично оръжие. Излекували сме рака, не боледуваме от настинки... но сме създали нещо ново – живите мъртви.

 В условията на бързо разрастваща се епидемия традиционните медии не успяват адекватно бързо да отразят случващото се. Така блогосферата заема реална позиция на световната медийна сцена – единственото ограничение на блогърите е скоростта, с която са успявали да записват мислите си. Те споделят срещи със зомбитата, начини за убиване на зомбита – всичко, което е научил светът през лятото на 2014 година ‒ годината на Възкресението на живите мъртви, а именно: „Споделяй! Оцелей, както можеш! Съобщи, каквото можеш!”.

Двайсет и пет години след Възкресението блогърите Джорджия и Шон Мейсън и Джорджет „Бъфи” Месоние трябва да отразят кандидатпрезидентската кампания на сенатор Питър Раймън. Същевременно те са въвлечени в разследване на съпътстващи кампанията събития, които ще разкрият неподозирани, ужасяващи и брутални истини за разпространението на вируса Келис-Амбърлий.