ALMA не може да се оплаче от липса на вдъхновение – създава нови хитове със завидна скорост. След бунта в "My Mama Told Me", сега младата изпълнителка е готова с красива любовна история, озаглавена "Far Faraway". 

"Това е песен за една толкова силна любов, която може да те пренесе в друго далечно измерение – щастливо, безпроблемно и спокойно", споделя ALMA. 

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Новият сингъл е по музика и текст на самата ALMA, а аранжиментът е на Pavell.

"По време на една от студийните ни сесии, ALMA дойде с готов текст и мелодия. Харесах звученето още с първите акорди, които тя изсвири на пианото. Затова веднага се заехме с аранжимента и записа на вокалите. Моите адмирации към ALMA и таланта, с който не спира да ни изненадва и вдъхновява!", споделя той.   

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Освен в България, "Far Faraway" ще има премиера в още 16 държави по света, включително Южна Корея, Русия, Полша и Унгария. 

Във видеото режисьорът Димитрис Георгиев решава да разкаже любовната история на ALMA от две нейни гледни точки – едната е с човека, с когото тя иска да бъде, а в другата него го няма. Така във видеото заживяват два различни свята, които в един момент се преплитат, а понякога се сливат в едно цяло.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

В звученето на песента също има интересна опозиция, но музикална – едно отчасти меланхолично начало преминава в ритмичен и позитивен бийт. Партньор на ALMA във видеото е един от най-близките й приятели от детството – Ноа Бей.