Френският режисьор Стефан Роблен успява да обедини престижен актьорски състав около един интригуващ сюжет: остаряването и придружаващите го противоречия. Филмът е едновременно сериозна и забавна комедия, чиято подготовка отнема доста време, но снимките достигат до щастлива развръзка.

В него се срещаме с петима близки приятели, пет различни характера: Клод, който винаги е обичал жените, неочакваната двойка Ани и Жан – политически активист и буржоазна традиционалистка, и Жана и Албер – тя феминистка, той политически бонвиван. Петима дългогодишни приятели, пет различни проблема, породени от остаряването.


Сърцето на Клод сега е по-слабо, отколкото неговата пламтяща страст. На Жан вече не е разрешено да се занимава с хуманитарна дейност – заради възрастта му е твърде рисков за застрахователната компания! Ани иска да спечели отново вниманието на своите внуци със скъп басейн. Жана крие сериозна болест.

Албер не забелязва, че паметта му прави номера. Решението е обща къща. Петимата решават да се преместят да живеят заедно, защото синът на Клод вече е избрал стая за баща си в старчески дом, дъщерята на Албер е дала кучето му в приют, без да го пита,
а никой от петимата приятели все още не желае да се откаже от независимостта – все още не. За да направят общия си живот малко по-лесен, Жана наема младия студент Дирк, който се премества с тях в дома на Ани и Жан.

Разпространява Арт Фест, в Дома на киното и Евросинема - от 14 декември.