Един от култовите анимационни сериали на 80-те години се завръща отново за българските зрители. Потребителите на Voyo ще имат възможност да се радват на оригиналните епизоди на сериала „Инспектор гаджет“, който вече е достъпен на български език на платформата.

Сериалът разказва за полицай, който е превърнат частично в машина. В тялото му са вградени безброй джаджи, които му помагат да се бори с престъпността. Той има удължаващи се ръце и крака, отвертки и други приспособления в пръстите и дори хеликоптерно витло, което излиза от шапката му. Най-голяма (и често останала незабелязана) помощ се оказва племенницата му Пени, която с помощта на кучето си Брейн (Мозък) повечето пъти трябва да измъкне инспектора от беда.

Освен че предлага страхотно забавление за малките и попорасналите деца, „Инспектор Гаджет“ се оказа направо пророчески, Много от технологиите, показани в сериала, са изглеждали немислими през 80-те години, когато са се излъчвали епизодите, но днес са напълно реални и се възползваме от тях всеки ден.

Ето пример за 7 неща, които днешните деца ще видят в „Инспектор Гаджет“, но няма да приемат като нещо необичайно.

Смарт часовник и видео чат

Една от технологиите, които Пени използва във всеки епизод, е часовникът ѝ, който може да получава съобщения и видеосигнал. Много от днешните младежи веднага ще решат, че това е смарт часовник, но такава технология не е съществувала през 1983 г., когато сериалът излиза за пръв път.

Непознато нещо е бил и видеочатът, който днес не просто е нещо нормално, но и е абсолютна необходимост в периода на пандемия, когато всички срещи се провеждат именно така.

Лаптоп

Като се има предвид, че в началото на 80-те стандартният хард диск е бил с капацитет от около 5 мегабайта, можете да си представите размерите на един суперкомпютър. Преносимите компютри са били далечна илюзия, но в сериала Пени често се консултира с компютъризирана книга, която навсякъде носи със себе си. Не е трудно да видим прилики между книгата и съвременните лаптопи.

На следващата страница можете да прочетете какви функции има книгата на Пени, които са били пуснати за масова употреба години по-късно >>>