12-годишният Кийдрон Брайънт се превърна в интернет сензация, след като изпя песен в знак на протест срещу несправедливото отношение към чернокожите в САЩ. Благодарение на невероятния му глас, записът се превърна в сензация и младежът скоро ще бъде истинска музикална звезда, след като подписа договор с едно от най-големите звукозаписни студиа в света - “Warner Records”.

Песента му “Просто искам да живея”, която изпя акапелно, беше записана професионално и скоро ще скоро ще бъде достъпна в знак на почит към чернокожите в САЩ, загинали като роби:

Кийдрон, който през юли ще стане на 13 години, сподели, че за него е било несравнимо преживяване да записва в истинско студио и няма търпение да запише още песни. Той призна, че текстът на песента му е доста тъжен, но все пак има надежда, че “все още бихме могли да променим света”, цитират го от “Sky News”.

В песента, която Кийдрон качи в интернет ден след убийството на Джордж Флойд, малкият певец разказва какво е да живееш като чернокож човек в САЩ и да бъдеш “преследван като дивеч”:

Аз съм млад черен мъж, който прави каквото може, за да устои. О, но когато се огледам, виждам какво се случва на хората като мен. Всеки ден ме преследват като дивеч. Хората като мен не искат неприятности.

Видеото е било гледано няколко милиона пъти, а изпълнителят е получавал поздрави от известни личности като Барак Обама, Леброн Джеймс, Джанет Джаксън и Лупита Нионг'о.