Актьорът Арнолд Шварценегер ще подпомогне екологичния кръстоносен поход на шведската ученичка Грета Тунберг като ѝ осигури автомобил Тесла, с който да пътува из Канада и САЩ. Тунберг и бившият губернатор на Калифорния се срещнаха лично преди няколко месеца в Австрия и тогава Терминатора сподели в Туитър, че е бил „starstruck“, или зашеметен да се срещне с толкова голяма звезда.

Когато е научил, че младата природозащитничка изпитва транспортни затруднения, актьорът първо пожелал да ѝ изпрати собствения си „Hummer“, но в крайна сметка преценил, че ще е по лесно да поръча друг автомобил, вместо да транспортира джипа си.

В момента Грета е в Канада, където се срещна с министър-председателя Джъстин Трюдо и обсъдиха мерките, които държавата може да предприеме, за да намали вредата върху природата и климата. От там тя отправи послание към всички световни лидери и ги призова да се вслушат в науката.

Снимка: Getty Images

Грета Тунберг в момента е един от най-известните хора в света. 16-годишното момиче вдъхнови хиляди хора по света, които излязоха на екологични протести. Покрай емоционалните си изказвания обаче, тя настрои срещу себе си много хора, които смятат, че момичето, диагностицирано със синдрома на Аспергер, синдромът на нарушение на вниманието с хиперактивност (ADHD), обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) и селективен мутизъм, е използвано за да защитава чужди интереси.