Изпълнителката на класическия хит “Respect”, която неотдавна претърпя сериозна операция, научила, че има по-малко една година живот.

Лекарите й съобщили това веднага, след като й е била поставена диагнозата. При ужасното заболяване шансовете за оцеляване са от 5 до 10 %.

Арета, която е на 68 години и семейството й, отказват официално да коментират диагнозата и заявиха само, че тя се справя добре с ужасната новина. Неин близък обаче (пожелал да остане анонимен), съобщи пред радио WJBK Fox 2, че всички са много загрижени за нея.

Миналият месец Арета Франклин отложи всичките си концерти до май. Официалната версия - медицински съображения.

До късния октомври тази година, тя продължи да записва и не прекрати турнето си, но миналата седмица излезе заявление, в което се казва, че тя е претърпяла „много успешна операция”.

Свещеникът Джеси Джаксън, който посетил Франклин в болницата каза тогава: „Тя се възстановява и има висок дух. В съзнание е, комуникативна и всеки ден се разхожда.”.

Певицата е родена в Мемфис, Тенеси през 1942 г. и е израснала в Мичиган, където още като малко момиче в местна църква започва певческата си кариера .

Сред най-известните й парчета е и безапелационният хит 'Say A Little Prayer', която спечели цели 20 награди Грами, освен това има 20 номер едно песни в класацията Билборд Топ 100.