Поп звездата от 80-те Саманта Фокс е прекарала една нощ в ареста, след като е била задържана от британските власти за предполагаем пиянски скандал на борда на самолет, съобщава "Ню Йорк Пост".

56-годишната певица е пътувала с "Бритиш Еъруейс" за Мюнхен, като на борда на самолета е влязла в спор с друг пасажер.

Самолетът е е бил готов за излитане на пистата на летище "Хийтроу" в Лондон, но полетът е бил отменен, след като поведението на Фокс е „излетяло“ малко преди него, казват източници.

Пасажерите е трябвало да слязат от самолета и са били настанени в хотел, като впоследствие са осъществили пътуването си на следващия ден.

Снимка: Getty Images

Полицията съобщава, че жена на около 50 години е била арестувана по подозрение, че е била пияна на борда на самолета и е била пусната под гаранция до март.

Саманта Фокс казва, че помага с разследването на инцидента и „дълбоко съжалява за причиненото неудобство“.

Звездата беше сполетяна от трагедия през март миналата година, след като сестра й Ванеса почина внезапно след сърдечен удар на 50-годишна възраст.

Сестрите бяха много близки – в автобиографията си от 2017 г. Саманта разказва как Ванеса я е спасила, когато техният баща алкохолик Пат я е нападнал.

56-годишната Фокс си спомня: „Мислех, че ще ме убие и го молех да спре. Когато се опитах да стана, той ме ритна толкова силно в корема, че се превих, но не спираше. Сестра ми Ванеса чу какво става и скочи на гърба му, за да го свали от мен.“

Загубата на сестра й се случи осем години след като нейният дългогодишен партньор Майра Стратън почина от рак.