След Мадокс е ред на Захара да учи в университет - за радост на Анджелина Джоли. Най-голямата дъщеря на Джоли-Пит - Захара, сега е на 17 години и следващата есен ще учи в университета Spelman. Колежът в Атланта, Джорджия, е специализирано в областта на хуманитарните и естествените науки.

На 31 юли Анджелина Джоли обяви, че дъщеря ѝ е приета в престижния американски университет. 47-годишната актриса и режисьорка сподели в Инстаграм профила си снимка на Захара, заобиколена от част от бъдещите си съученици.

"За мен е чест да имам член на семейството си сред новите студенти в Spelman. Поздравления за всички нови ученици, които започват тази година", написа Джоли в социалната мрежа.

На уебсайта на училището е обяснено, че Spelman College е "световен лидер в образованието на жени от африкански произход". Припомняме, че Захара е осиновена от Анджелина Джоли и Брад Пит през 2005 г., когато е на седем месеца, и винаги е поддържала силни връзки с родната си страна - Етиопия.

Освен успешната си филмова кариера Джоли се отнася много сериозно към ролята си на майка, като инвестира в образованието на децата си, пише още БГНЕС. През 2018 г. тя придружава най-голямото си дете Мадокс (20 г.) в Южна Корея, за да посети няколко университета. Звездата е майка и на Пакс (18 г.), Шайло (16 г.), Вивън и Нокс (13 г.)