Със сълзи на очите Анджелина Джоли говори в защита на жените и децата, жертви на насилие в Сената на САЩ. Тя беше там, за да подкрепи промени в закона срещу домашното насилие.

„Грозната истина е, че домашното насилие у нас започва да се приема за нормално“, каза тя. 

Снимка: Getty Images

На важното посещение на актрисата я придружи и дъщеря й Захара

Джоли показа текст, който трябва да предостави на жертвите медицинска и правна помощ, както и да помогне на деца, които са били изложени на това насилие.

 

„Преди всичко искам да се обърна и да подкрепя децата, които са ужасени и страдат в този момент. И многото хора, за които този закон идва твърде късно. Жените, които страдат от системата заради липсата на подкрепа и които все още носят болката и травмата от насилието." - гласеше част от емоционалното изказване на актрисата. 

Според нея младите, които са преживели насилие, ставали по-силни не заради системата за защита, а въпреки нея.

Емоцията на Джоли беше предизвикана и от многото случаи с жените и децата, които са загинали, а според нея е можело да бъдат спасени. 

Снимка: Getty Images

 

Анджелина Джоли не за първи път води осиновената си дъщеря на събития от световно значение. Тя беше с нея и във Вашингтон, когато актрисата разговаря със застъпници и законодатели за модернизиране и укрепване на Закона за насилието над жени. 

Преди време актриса повдигна обвинения срещу бившия си съпруг Брад Пит, че е подлагал на тормоз сина им  Мадокс. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В резултат на работата по делото Брад Пит беше разследван от ФБР. Социалните служби в Лос Анджелис пък се отзоваха на сигнал за вербално и физическо насилие над Мадокс по време на полет. По-късно съдът обяви, че насилие не е имало.