В разгар на епидемията от корнавирус актрисата Анджелина Джоли се присъедини към звездите, които направиха значителни дарения. Тя е дарила един милион долара на организацията “Без гладни деца”, чиято цел е да помага на бедни деца в Америка и по света.

Това дарение не е директно свързано с борбата срещу вируса, но е необходимо с оглед на икономическите последици от мерките, които правителствата по света взеха: “От тази седмица повече от един милиард деца не посещават училища, които бяха затворени заради коронавируса”, обясни Джоли. “Много деца разчитат на храната, която получават в училище, включително 22 милиона деца в САЩ. Опитваме се да помогнем на колкото се може повече деца.

Снимка: Getty Images

Заради пандемията от COVID-19 и други звезди направиха дарения, за да помогнат на хората, които са на първа линия в борбата срещу вируса и на онези, които страдат най-много. Чрез фондацията си певицата Риана дари 5 милиона долара в помощ на борбата срещу заразата. Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли дариха 1 милион долара. Същата сума даде и звездата от “Терминатор” и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.