Освен че предотвратява разпространението на коронавируса, карантината ни даде и няколко много забавни шеги и инстаграм трендове, като един от най-популярните е хората да се снимат “облечени” само по възглавници.

В предизвикателството се включи и носителката на “Оскар” Ан Хатауей, която направи много елегантна снимка на фона на две сини криле и прилича на фея от приказките.

Феновете на актрисата от най-ранните ѝ години в Холивуд обаче няма как да не разпознаят в аксесоарите ѝ една от най-обичаните ѝ роли - във филма “Дневниците на принцесата”. Хатауей е с емблематичните за образа черни кубинки, слънчеви очила и слушалки.

Снимка: imdb.com

В тийнейджърския филм от 2001 г. Хатауей играе ролята на американско момиче, което научава, че е наследница на трона на европейска държава и трябва да се научи да живее според етикета на кралския двор, но без да забравя приятелите си от живота си като обикновено момиче.

Под снимката Ан е сложила и репликата на Джули Андрюс от филма: “Кралицата никога не закъснява, всички останали просто са дошли по-рано.”

Ан Хатaуей не е единствената носителка на “Оскар”, която се снима по възглавници. Хали Бери също се включи в предизвикателството.