Преди около месец американската телевизионна звезда Кара Киоу Босуърт загуби сина си Маккой само дни след раждането му. За да почете паметта му, участничката в риалити предаването “Истински съпруги” си татуира първата буква от името му. Освен че ще ѝ помогне да запази спомена за починалото си дете, тази татуировка буквално ще държи Маккой до нея, тъй като мастилото за татуировката е смесена с пепелта на мъртвото дете.

Благодарна съм за новата си (първа) татуировка с пепелта на сина ми в мастилото, така че бебенцето ми винаги да е с мен. Така завинаги ще остане в ръцете ми.

На снимката актрисата държи плюшено мече, което тежи малко повече от пет килограма - колкото е тежал синът ѝ, преди да изключат животоподдържащите машини. Момченцето е починало при усложнения по време на раждане вкъщи, след като раменете му са се заклещили в таза на майката. Пристигналият медицински екип не е успял да го върне към живот.

Кара сподели снимки с детето си, което е второ за нея. Въпреки пандемията от коронавирус, докторите са направили изключение за нея и семейството ѝ, като са им позволили заедно да се сбогуват с новороденото, след като е станало ясно, че животът му не може да бъде спасен.

Родителите и по-голямата им дъщеря са имали възможност да прекарат няколко безценни часа с бебето, което, както признава младата майка, до някаква степен е направила раздялата с него по-трудна, но не би заменила малкото време с него за нищо на света.

Маккой е бил държан още три дни на животоподдържаща система, докато се намери подходящо дете, което да получи органите му, след което е бил кремиран, а пепелта му е превърната в мастилото, с което Кара е направила татуировката си.

Превръщането на пепелта от кремацията в татуировка е практика, която започна преди няколко години, но става все по-популярна. Много хора чувстват, че по този начин по-добре запазват паметта на мъртвите си роднини. Процедурата е особено популярна сред майки, които са загубили малки деца.