Актьорът Томас Джеферсън Бърд е бил прострелян смъртоносно в Джорджия в събота сутринта. Информацията съобщава Си Ен Ен, цитирайки говорителя на полицията в Атланта Антъни Грант.

Полицейските служители са се отзовали на сигнал за ранен човек в югозападната част на Атланта. Когато полицаите са пристигнали, Бърд е бил открит в безжизнено състояние, казват от полицията.

70-годишният актьор е обявен за мъртъв на мястото на инцидента с множество огнестрелни рани в гърба, допълват от полицията.

Смъртта му и обстоятелствата около нея в момента се разследват от полицията.

Снимка: Getty Images

Томас Джеферсън Бърд е роден в Грифин, южно от Атланта. Получава бакалавърска степен в колежа "Морис Браун" в Атланта и магистърска степен в Калифорнийския институт по изкуствата.

Снимка: Getty Images

Като актьор е участвал в много филми на режисьора Спайк Лий, включително "He Got Game," "Get on the Bus" и "Clockers".

Снимка: Getty Images

Томас Джеферсън Бърд има номинация за наградата "Тони" за най-добър актьор за изпълнението си в бродуейската пиеса "Ma Rainey's Black Bottom" през 2003 г.

"С огромна тъга съобщавам за трагичното убийство на нашия любим брат Томас Джеферсън Бърд снощи в Атланта, Джорджия", написа Спайк Лий в Инстаграм профила си.

"Том е моят човек", каза още режисьорът. "Нека всички изразим своите съболезнования и благословия към семейството му. Почивай в мир, брат Бърд."