Известният коафьор Георги Петков ни разказа за най-актуалните тенденции при празничните прически и ни посъветва как да запазим косата здрава през зимните месеци.  

"Първото, което е най важното за мен, независимо дали човек е в салон при професионалист или в домашни условия, е, че трябва да се грижи за доброто качество на своята коса. Винаги трябва да се ползват правилните продукти според типа коса.

За сухите коси са необходими повече възстановяващи продукти, а за боядисаните – продукти, които са за запазване на цвета. Съответно, ако има омазняване в корена или някакви други специфични проблеми, трябва да се ползват  продукти спрямо тях. Също е хубаво косата да се мие поне два пъти през седмицата, за да може да се запазва чистотата и формата на прическата", обяснява той. 

Според коафьора изключително важно е да се използва термозащитен продукт, когато човек си прави прическа в домашни условия:

"Това е изключително препоръчително, да не казвам задължително, защото по този начин запазвате целостта и здравината на косата си. Когато професионалист обработва косата, винаги се използва термозащитен продукт, но в домашни условия някои от дамите забравят. А това доста променя структурата."  

Фризьорът на звездите съветва, че подготовката на косата с правилните продукти може да задържи прическата продължително време, съответно косата ще изглежда добре за по-дълъг период.

Актуалното при новогодишните прически ще бъдат ефектните аксесоари за коса. Модерни ще са сатенирани диадеми, панделки, метализирани въженца за коса и други видове аксесоари, които ще допълнят перфектната празнична визия, в комбинация с облеклото. 

Георги Петков съветва дамите с по-тъмни коси да внимават колко обемни аксесоари за коса използват, тъй като украшеният стоят доста ефектно на тъмните прически. Според него, в зависимост от тоалета, по-подходящо е аксесоарът да е по-дискретен. 

За дамите със светла и руса коса, коафьорът препоръчва прически, с които може да се открои релефът на фризурата:

"Аксесоарите, които използват, могат да бъдат и по-обемни, защото акцентът не е толкова силен, колкото при тъмните коси." 

"За мен е важно хората да се чувстват празнично, независимо от обстановката. Дори и да празнуват в тесен кръг, хубаво е човек да се облече празнично, от уважение към себе си и околните. Важно е човек да се грижи добре за духа си, дори и в усложнена обстановка като тази." сподели коафьорът Георги Петков.  

А фризьорът отново се е погрижил за доброто настроение на всички свои клиентки. 
За поредна десета година той издава календар с истинско изкушение за дамите.  

Концепцията на календара за 2021 година е поглед към красотата на природата. Всички кадри са заснети по изгрев, в продължение на пет дни.

Пред обектива застават трима популярни модели, отразяващи различни типове мъжка красота.  

"През призмата на символите на живота – вода, въздух, огън и земя, черно - белите фотографии ни напомнят да се обърнем към корените си и да не забравяме, че 2021 година е началото на нова декада. Само от нас зависи, как ще изградим щастието си през идващите дни" разказа Георги Петков.