"Kакви да бъдем и как да живеем, решаваме само ние" - сподели вдъхновяващи думи за промяната Биляна Савова, основател на фондация в подкрепа на хора с множествена склероза. В изборния ден много от известните български личности отидоха да гласуват и публикуваха свои снимки и размисли по темата за избора в мрежата. 

"Промяната, която искаме да видим, винаги започва от нас. От всеки един от нас, с изборите, които правим." - написа още Савова. Като създател на програми за медитация и личностно осъзнаване, тя често споделя свои размисли, подтикващи към промяна и овладяване на хаоса в живота. 

Избирателната активност на парламентарния вот в цялата страна към 12 ч. е 18,14%, по данни от Централната избирателна комисия.

Гласувайте правилно - призова от профила си в Инстаграм Мария Бакалова. 

Номинираната за "Оскар" българска актриса ще гласува в Лондон, където живее. 

Снимка: instagram.com/mariabakalovaofficial/

В компанията на едно от кучетата си е отишла да гласува пък певицата Белослава. 

Освен кадър с домашния си любимец, тя сподели и снимка с изкусителни триъгълни банички към която написа "Отиваме да гласуваме. Певицата е известна с кулинарните си умения. Едно от последните ястия, които е приготвяла в дома си, е била двойно шоколадова торта. 

Снимка: instagram.com/beloslava

Моделът Бориса Тютюнджиева също не пропусна да упражни гласа си. Тя сподели кратко видеоклипче, което показва, че шофира. Към него тя публикува и въпрос - "Отивам да гласувам, а ти?"

Снимка: instagram.com/borisa_tutundjieva/

Красавицата съвсем скоро стана майка за пръв път. Новината за щастливото събитие сподели като публикува сладка снимка с крачето на бебето. 

"Излез и гласувай. За по-добро бъдеще" - написа към селфито си в Инстаграм певицата Рут Колева. 

"Важно е да се гласува, защото сега е моментът. Смятам, че сме по-обединени като нация днес. Моето послание е българите да вярват в себе си и в България" - каза Кубрат Пулев в специалното предизборно студио на bTV. 

"Благодаря за уважението и отношението на екипа на Секционната избирателна комисия в НМУ “Любомир Пипков”!", написа от своя страна примата на българската естрада Лили Иванова, след като упражни правото си на глас.