В тази статия няма да намерите лъскави и скъпи морски барове. Елегантно ще ги заобиколим, за да ви покажем другите – на хората с много свободни души, които ходят боси, пият бира от бутилката, смеят се високо, сядат на столовете с мокър бански и рпшаво-мокра коса, не крият луничките по изгорелите си рамене и крещят с пълно гърло (дори и фалшиво) „А лятото е само наужким, замирише ли на печени чушки.”
Ако планирате скоро да зареете поглед в Големият син антидепресант, не пропускайте да посетите тези места.
Не претендираме да сме изчерпателни. Претендираме само да отидем пак!

Бар Кораба, Синеморец
Ако си ходил в Синеморец, не може да не знаеш за Кораба. Намира се над северния плаж на селото, където Велека се влива в морето. Емблематично място, което всяка година посреща лятото с нова визия, излязла из под ръцете на сестрите Йона и Сандра. Тази година ленива черна котка, „се разхожда“ по стените на кораба. Ветеранът на дизайна обаче е полилеят от буркани и пръчки, който мъдро оглежда цялото пространство на бара, люшкахки се леко от вятъра в центъра на платната. Мохито през деня, упойващи етно-джаз ритми за реене около хоризонта,  кайпириня привечер. И не забравяйте да хвърлите едно око на долапа с ръчно правени бижута.

Снимка: Vella de Bella


Бар Безкрай, къмпинг Градина
Намира се в залива на къмпинг Градина. До там се стига по стария път от къмпинг Златна рибка към Черноморец или по отбивката на главния път след бензиностанцията на Petrol. Четири приятелки се оказали с една и съща мечта - плажен бар, и общата им щуротия и голямо желание ги провокирали да я направят реалност. Тук можеш да пиеш фрапенце сутрин, да метнеш заровете на  таблата, на обяд да пийнеш студена наливна биричка, да се приготвиш за среща с Митко Таралежков и Сармата Хари и за безброй кани мохитото вечер. Защото "Животът е миг....приказката винаги безкрай".

Снимка: Facebook.com/barbezkrai


Бар Изгрев, Крапец
Бар „Изгрев” се намира на Северното черноморие и по-точно в Крапец. И най-точно от тази година барът е на плажа. Отворил през 2009 г., работното му време е (цитирам) – „Постоянно отворено”. Вечер може да се насладите на африкански бийт, джаз, фънк, хип-хоп или пък на огнено шоу. Айляшко настроение, сангрия, вечер с Kottarashky & the Rain Dogs, превърнала се в традиция от три години, понякога лятно кино, каруци кога с кон, кога с магаре, много арт хора на едно място... Девизът – „Нито ден без вечер!” Единственото, което нямат е... топла бира.

Снимка: facebook.com/barizgrev