#1 - Живейте извън ограниченията на вашето минало

Било каквото било - много е важно да разберете, че не е здравословно да живеете в миналото, припомняйки си предишни времена. Истината е, че те няма на какво друго да ви научат освен вече предаденото. Важно е да продължавате напред помнейки усвоените уроци, за да си осигурите едно по-светло бъдеще. 

#2 - Няма значение какво мислят другите

Не плащайте данък обществено мнение. Бъдете винаги верни на себе си и на личните си принципи. Изграждайте собствения си свят с увереност и вяра. Мнението на другите е второстепенно, основно е вие да сте в хармония със себе си и своите действия.

#3 - Времето лекува

Клише, но тази стереотипна фраза е толкова вярна. Когато изживявате труден за вас или за близък човек период, кажете си/му: "И това ще мине, няма да е все така." Друга формула, която помага да преодолявате трудностите е: "В края всичко ще е наред, ако не е - това означава, че не е краят."  

#4 - Никой освен вас не е отговорен за вашето бъдеще и щастие 

Вие е сте единственият архитект на вашия живот. Бъдете креативни, вдъхновени и никога не спирайте да мечтаете. 

#5 - Не се сравнявайте с другите

Радвайте се и бъдете благодарни за всичко, което имате - малко и голямо, видимо и невидимо. Тази точка може да бъде свързана и с приказката: "внимавай какво си пожелаваш" - не гледайте в чуждата градинка, нещата не са такива, каквито изглеждат.

#6 - Спрете да анализирате и да премисляте нещата

Колкото повече премисляте дадени ситуация, действие или бъдещо събитие, толкова повече се възпирате да живеете. Затова бъдете отговорни, но не се натоварвайте излишно с въпроси, които (понякога) не зависят от вас. 

#7 - Усмихвайте се, радвайки се на живота.